Składniki:
- 2 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- 1,5 szklanki mleka (1,5%)
Dodatki:
- 1 łyżka suszonej żurawiny
- 1 łyżka ziaren słonecznika i pestek dyni (moja uprażona mieszanka własnej roboty;)
- 1 mała, dojrzała nektarynka
Przygotowanie:
Kasze jaglaną wsypuję na sitko i przelewam zimną wodą, następnie przelewam ją wrzącą wodą. Przez takie "hartowanie" pozbywam się goryczki ;-)
Dodajemy do gotującego mleka płatki i kaszę. Tak gotujemy przez ok.10 minut. Po tym czasie dodajemy żurawinkę, słonecznik i pestki dyni. Odstawiamy z ognia. Przykrywamy i odstawiamy na kilka minut.. Podajemy ze świeżą nektarynką. Smaczego ;-)
Dodajemy do gotującego mleka płatki i kaszę. Tak gotujemy przez ok.10 minut. Po tym czasie dodajemy żurawinkę, słonecznik i pestki dyni. Odstawiamy z ognia. Przykrywamy i odstawiamy na kilka minut.. Podajemy ze świeżą nektarynką. Smaczego ;-)
takie śniadanie to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńPolecam w 100%. Zdrowo,sycąco i przede wszystkim smacznie.Pozdrawiam gorąco ;-)
Usuń