Składniki (12 szt):
300g wiórek kokosowych
2 średnie jajka
4 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1,5 szklanki mleka
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
ok.0,5 szklanki mąki kukurydzianej
Przygotowanie:
Suche składniki (mąka, wiórka, proszek do pieczenia, cukier) mieszamy w osobnej misce. W drugiej roztrzepujemy jaka i dodajemy mleko. Następnie łączymy mokre składniki przelewając je delikatnie do suchych składników mieszjąc za pomoca łyżki.
Kiedy składniki równomiernie się połączą, masę przekładamy do papilotek i pieczemy ok.15-20 minut w temperaturze 190st.C. Pięknie złote muffiny będą już gotowe do zjedzenia.
Podobają mi się! Kocham smak kokosa :)
OdpowiedzUsuńMam to samo, smak kokosa....uwielbiam ponad wszystko ;-)
UsuńBrak ilości proszku do pieczenia..
OdpowiedzUsuńJuż poprawione,mój błąd, sroki ;-)
UsuńZrobię te muffiny, bo ja też uwielbiam wszystko co kokosowe :)
OdpowiedzUsuńSuper, cieszę się! Witaj w moim gronie, czyli Kokosoholików ;-)
OdpowiedzUsuńJa za kokosem aż tak nie szaleję, ale na te muffinki bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńTo pozostało mi trzymać kciuki, żeby Ci zasmakowały ;-)
Usuń