Innymi słowy...szybko, smacznie, prosto ;-)
Składniki:
1 podwójny filet kurczaka
1 puszka ananasów
1 por
1 marchewka
sól, pieprz, oregano, przyprawa do potraw chińskich
Przygotowanie:
Mięso pokroić w podłużne paski. Posypać solą i pieprzem. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
Następnie przekładamy mięso do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy do zeszklenia pokrojony drobniutko w plasterki por i marchew. Gotowe warzywa wrzucamy do garnka z mięsem kolejno dodając sok z puszki z ananasem
Pokroić plastry ananasa w kostkę i dodać do mięsa i warzyw. Dusimy chwilkę. Możemy zagęścić sos dodając rozmieszaną w odrobinie wody 1 łyżkę mąki.
Serwować z kopczykiem ryżu lub kaszy ;-)
Przepis ciekawy ale z ananasów z puszki raczej zrezygnujemy. Dawno nie jadłyśmy mięsa ale w takiej wersji można by się skusić ;)
OdpowiedzUsuń