Na zwieńczenie rodzinnego obiadku powstały serniczki na zimno. Wersja bardziej należąca do dietetycznych deserów na potrzeby regeneracji po świętach ;-)
Składniki:
1 duży jogurt naturalny kremowy
1 duży jogurt naturalny typu greckiego
2 łyżki żelatyny
2 galaretki wiśniowe
3 łyżki cukru pudru
12 podłużnych biszkoptów
mrożone wiśnie
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuszczamy w według przepisu, odstawiamy do przestudzenia.
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Ubijamy mikserem jogurty z dodatkiem cukru pudru. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę.
Do pucharków kruszymy biszkopty. Wykładamy warstwę jogurtu. Następnie dodajemy kilka mrożonych wiśni i zalewamy przestudzoną galaretką wiśniową. Tak gotowy deser wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.
Wieki nie jadłam sernika na zimno, te domowe zawsze najlepsze!
OdpowiedzUsuńJa właśnie też dawno nie jadłam, dlatego postanowiłam nadrobić zaległości :-)
UsuńSuper i zdrowe! Chyba też nadrobię zaległości z sernika na zimno. ;-)
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam ;-)
UsuńElegancko się prezentują!
OdpowiedzUsuńDzięki! I tak też smakują ;-) Polecam :-)
UsuńMniam, wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuń