piątek, 22 sierpnia 2014

Owsianka z masłem orzechowym i nie tylko...

          Moje dzisiejsze śniadanie, na bardzo energetyczny początek słonecznego dnia ;-) Przyznaję bez bicia, choć dla wielu owsiankożerców może wydać się to po prostu niewiarygodne, tak...jadłam pierwszy raz owsiankę z masłem orzechowym!!! ;-) Przyznaję, że połączenie z bananem jest dla mnie trafnym połączeniem. Zapewne będę powtarzać taki zestaw owsiankowy ;-)

Składniki:

  • 4 łyżki płatków owsianych i żytnich ( ja mam przygotowany mix)
  • 1 mały, dojrzały banan
  • żurawina 
  • rodzynki sułtańskie i królewskie 
  • pestki dyni i ziarna słonecznkika (wcześniej uprażone)
  • 1 łyżka masła orzechowego ( u mnie szarpnęłam się na takie z zawartością 95% orzechów, bez soli i cukru;-)) 
Przygotowanie:
Wsypujemy płatki do gotującej sie wody. Kiedy płatki wchłona wodę są już gotowe. Ja zazwyczaj daję niepełna szklankę wody. Oczywiście można ugotować na mleku a nie na wodzie, jak kto woli. 
Teraz etap wielkiej improwizacji, czyli konformacja dodatków dowolna ;-) 





2 komentarze:

  1. Uwielbiam takie owsianki z rana :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. O widzisz, czyli kolejny owsiankożerca, witam w klubie ;-) Pozdrowienia ;-)

      Usuń