poniedziałek, 8 września 2014

Owsianka z jagodami goji ;-)

         W ramach śniadanka wypróbowałam mój nowy nabytek, czyli suszone jagody Kolcowoju zwanych powszechnie Jagodami Goji. Znana jest z niezwykłych wartości odżywczych. Okazuje się, że stanowi cenne żródło witaminy C,witamin z grupy B, aminowkasów, i wielu wielu innych składników...działa prozdrowotnie m.in na wzrok, koncentrację, kondycję, odporność organizmu i...przeciwstarzeniowo...Hmm...nic więc dziwnego, że medycyna Chińska zawsze kojarzy mi się z nienagannym zdrowiem a nawet długowiecznością ;-)


Składniki:
4 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka otrębów owsianych
1 dojrzała gruszka
1/3 bardzo dojrzałego banana
szczypta jagód goji
1 łyżeczka masła orzechowego
żurawina, rodzynki sułtańskie

Przygotowanie:
Owsiankę gotujemy na szklance wody lub mleka ( jak kto lubi). Jagody goi wrzucam z płatkami owsianymi, otrębami i razem się ładnie gotują. Potem kiedy owsianka jest już gotowa dodaje pokrojone owoce i bakalie i...masło orzechowe. Gotowe!!













1 komentarz:

  1. ja bardzo lubię jagody goji, nie dosyć, że pyszne to jeszcze jakie wartościowe :)

    OdpowiedzUsuń