poniedziałek, 15 września 2014

Razowa kasza manna z rodzynkami i aromatycznym cynamonem

             Słonko zawitało i już świat staje się lepszy!! Dzisiejsze śniadanko z towarzystwem ogrodowego jabłuszka i nowego, upolowanego na zakupach ekologicznego produktu, czyli razowej kaszy manny. Pierwsze wrażenia, super!! Cudne połączenie z cynamonem, jabłkiem i mlekiem sojowym. Rozpieszczanie podniebienia na dobry początek dnia i raczej na resztę ;-)

Składniki:
1,5 łyżki kaszy manny
30 ml mleka sojowego
pół jabłka (pokrojonego)
rodzynki sułtańskie
winogrona(opcjonalnie)
cynamon

Przygotowanie:
W 250 ml mleka sojowego gotujemy, a w 50 ml mieszamy kaszkę, żeby ten sposób uniknąć powstania niechcianych i nie apetycznie grudek. Rozmieszaną kaszkę wlewamy do gotującej się reszty mleka. Gotujemy parę minut co jakiś czas mieszając. Kasza kiedy zgęstnieje jest już gotowa. Teraz przelewamy ją do miseczki i przystrajamy owocami, rodzynkami i na koniec posypujemy cynamonem. Smacznego! :-)





4 komentarze:

  1. o rany!pycha! prooszę, zostaw mi troszkę!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No niestety, już została pochłonięta...ale...zawsze mogę zrobić drugą na specjalne zamówienie ;-)

      Usuń
  2. mmm, kasza manna przypomina mi smak dzieciństwa :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie mam takie same odczucia, poczciwa kaszka nadal funkcjonuje i nadal jest lubiana ;-)

      Usuń