Składniki:
1,5 łyżki kaszy manny
30 ml mleka sojowego
pół jabłka (pokrojonego)
rodzynki sułtańskie
winogrona(opcjonalnie)
cynamon
Przygotowanie:
W 250 ml mleka sojowego gotujemy, a w 50 ml mieszamy kaszkę, żeby ten sposób uniknąć powstania niechcianych i nie apetycznie grudek. Rozmieszaną kaszkę wlewamy do gotującej się reszty mleka. Gotujemy parę minut co jakiś czas mieszając. Kasza kiedy zgęstnieje jest już gotowa. Teraz przelewamy ją do miseczki i przystrajamy owocami, rodzynkami i na koniec posypujemy cynamonem. Smacznego! :-)
o rany!pycha! prooszę, zostaw mi troszkę!
OdpowiedzUsuńNo niestety, już została pochłonięta...ale...zawsze mogę zrobić drugą na specjalne zamówienie ;-)
Usuńmmm, kasza manna przypomina mi smak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńDokładnie mam takie same odczucia, poczciwa kaszka nadal funkcjonuje i nadal jest lubiana ;-)
Usuń