Składniki:
4 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka otrębów owsianych
Pół bardzo dojrzałego banana
siemię lniane (pół łyżki)
suszona żurawina, rodzynki królewskie i sułtańskie
jagody goni
prazone pestki dyni i nasiona słonecznika (1 łyżeczka)
cynamon
Przygotowanie:
Gotujemy płatki z dodatkiem siemia i otrębów na wodzie lub mleku (1 szklanka). Pod koniec posypujemy cynamonem i wszystko razem mieszamy ze sobą. Następnie dodajemy pokrojonego banana, bakalie, jagody goji i resztę składników. Smacznego! :-)
"owsianka jest dobra na wszystko"? oj taaak :) i do tego jest przepyszna :)
OdpowiedzUsuńo właściwościach owsianki pisałam u siebie na blogu - zajrzyj jeśli tylko masz ochotę do "żywieniowego know-how" :) pozdrawiam!
http://kuchniaczarow.blogspot.com
dokładnie owsianka dobra na wszystko! super! :)
OdpowiedzUsuń