Składniki:
1 szklanka płatków owsianych (namoczowych wcześniej)
pół szklanki otrębów owsianych
2 łyżki otrębów zytnich
1 łyżka otrębów pszennych
1 łyżeczka suszonych jagód goji
pół szklanki siema lnianego
suszone, pokrojone w kostkę morele
2 jaka
3 łyżki masła orzechowego (bez soli i cukru)
ok.1,5 szklanki mleka (1,5%)
cynamon, gałka muszkatałowa
Przygotowanie:
Namoczone płatki mieszamy z resztą składników. Tak gotowe mini owsianki przekładamy do papierowych papilotek i układamy na wierzchu plastry jabłka i dodatkowo posypujemy cynamonem. Pieczemy przez ok.20 minut w temperaturze 200 st.C.
świetne, robiłam bardzo podobne ;)
OdpowiedzUsuńtaką owsiankę chętnie spakowałabym do szkoły :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie świetnie się do takiego celu nadaje ;-) Polecam!!
Usuń