Składniki:
- 2 jajka
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 0,5 łyżeczki mąki pełnoziarnistej pszennej
- szczypta soli
Przygotowanie:
Ubijamy na sztywno białka z dodatkiem soli.
Ubijamy z żółtkami jogurt, makę, otręby i dodajemy do powstałej gładniej masy ubite białka delikatnie mieszając, aż wszystkie składniki równomiernie się połączą. Smażymy na rozgrzanej posmarowanej olejem patelni na złoty kolorek z obu stron ;-)
Taki już gotowy omlet można serwować na słodko i niesłodko, jest uniwersalnym podłożem ;P
Ja w tym wydaniu, na omlet prosto patelni położyłam łyżeczkę miodu, która rozpuściła się pięknie i posypałam ziarnami sonecznika i pestkami dyni. Pycha słodki początek dnia ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz