piątek, 11 lipca 2014

Lekkie jagodowe co nieco ;-)

          Na śniadanie, lekko, zdrowo, sezonowo-jagodowo. Wersja u mnie na śniadanie, ale może stnanowić lekki deser dla osób dbających o swoją linię, bo nie ma tam ani grama cukru ;-)

Składniki:

  • mały jogurt naturalny
  • ok. 50g jagód
  • 3 łyżki otrębów owsianych
  • pół szklanki płatków owsianych ( namoczonych przez noc)
  • łyżeczka rodzynek królewskich 


Przygotowanie:
Jogody blendujemy.
Układamy składniki warstwowo. Ja napierw ułożyłam warstwę płatków owisanych, potem jogurt naturalny, łyżkę otrębów,płatki owsiane, zblendowane jagody, jogurt, otręby, płatki owsiane, rodzynki ;-) Kolejność dowolna ;-)















2 komentarze:

  1. Bardzo fajny pomysł na lekkie śniadanie z wykorzystaniem sezonowych owoców :)
    Przepis dodaję do akcji
    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki, dzięki za docenienie mojej porannej improwizacji ;-) I...oczywiście też pozdrawiam przebardzo ;-)

      Usuń