piątek, 17 października 2014

Owsianka z gotowanym nashi

           Weekend już dla mnie się zaczął, tak...wiem(jestem  szczęściarą). Z tej racji wyemigrowałam do domku,jak na studenta przystało. Pogoda trochę określiłabym ją jako depresyjną, ale owsianka zdecydowanie poprawiła mi humorek :-) Dzisiejsze wydanie z gruszkojabłkiem,czyli nashi, które pojawiło się u mnie dzięki sąsiadowi (za co mu chwała rzecz jasna :) Niemniej jednak...uwielbiam i jabłka i gruszki, a jeśli mogę zjeść wszystko na raz, to dlaczego nie? Smakuje i to bardzo, bardzo!

Składniki:
4 łyżki płatków owisianych
1 łyżka otrębów owsianych
1 łyżka prażonych pestek dyni słonecznika
cynamon
1 łyżeczka miodu wielokwiatowego
1 dojrzałe nashi

Przygotowanie:
Płatki owsiane i otręby gotujemy na wodzie z dodatkiem pokrojonego w grubą kostkę nashi (ale gotujemy do wchłonięcia przez płatki wody tak żeby nie rozpadło się nashi). Pod koniec dodajemy cynamon i wszytko ładnie mieszamy. Polewamy miodem i posypujemy pestkami dyni i słonecznika. Gotowe! :-)








1 komentarz: