czwartek, 23 października 2014

Szybki omlet gryczany (bezglutenowy)

             Cóż...wróciło się do studenckiego życia, pierwsze kolokwium już za mną! Z tej racji, że oczywiście jak to w tym naszym ciężkim życiu wszystko musi być zrobione na cito i oczywiście tak, żeby nadszarpnęło jak najmniej nasz cenny budżet czasowy powstał obiadowy omlecik. Nie za duży nie za mały, lecz w sam raz :-)

Składniki:
2 jajka
3 łyżki otrębów gryczanych (bezglutenowych)
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy z oliwek

Dodatki:
biały ser (chudy)
kiełki rzodkiewki

Przygotowanie ekspresowe:
Jajka ubijamy jajka (ja pominęłam z racji szybkości wykonania osobne ubijanie białek) z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy otręby i jogurt. I...smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek aż do złocistego kolorku z obu stron. Gotowe! :-)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz