Składniki:
1 szklanka mąki pełnoziarnistej pszennej
3/4 szklanki mąki pszennej (typu 450)
1 szklanka musu z dynii*
1/3 szklanki cukru
pół łyżeczki cynamonu
1/4 łyżeczki imbiru
pół szklanki mleka
3/4 szklanki oleju
*dynie pokroiłam w kostkę i udusiłam do miękkości i następnie zblendowałam
Przygotowanie:
Suche i mokre składniki mieszamy ze sobą w osobnych miskach. Następnie łączymy je razem ze sobą. Masę przekładamy do małej keksówki i pieczemy przez ok.40 minut w temperaturze 180st.C.
Dynie uwielbiam, ciasto wygląda bardzo smacznie :D
OdpowiedzUsuńPrzyznaje, że dynie polubiłam od pierwszego wrażenia :-)
UsuńWyszło Ci znakomite :)
OdpowiedzUsuńDzięki za te słowa, tym są cenniejsze, bo to moje pierwsze podejście do dyni :-)
Usuń