poniedziałek, 22 czerwca 2015

Kotleciki jaglano-owsiane


        Dziś przepis na szybkie zaspokojenie głodu należącego do tych mniejszych. Przede mną sesja i ciężkie egzaminy, więc coś co pozwoli oszczędzić czas jest jak najbardziej na miejscu ;-) Polecam zarówno Jaglankożercom jak i zwolennikom kotletów mięsnych jako urozmaicenie i miłe zaskoczenie dla podniebienia :-D

Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1 jajko
4 łyżki płatków owsianych
3 łyżki mąki pełnoziarnistej żytniej
przyprawy sól, pierz ziołowy, suszona bazylia
olej do smażenia

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Następnie smażymy formując placuszki nakładając łyżką na rozgrzaną patelnie. Są gotowe kiedy ładnie się zarumienią, podajemy je na ciepło z jogurtem lub dowolnym ulubionym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz