Od dawna miałam ochotę na domową granolę. W końcu udało mi się wyskubać trochę czasu i mogłam ją przygotować. Uwielbiam połączenie granoli z kremowym jogurtem naturalnym. Śniadanie idealne, które posmakuje każdemu ;-)
Słońce za oknem świeci, aż trudno uwierzyć, że nadal mamy luty ;-)
Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
2 garści pokruszonych orzechów włoskich
3 łyżki pestek z dyni i słonecznika
3 łyżki sezamu
3 łyżki wiórek kokosowych
3 łyżki płynnego miodu
niecałe pół szklanki zaparzonej herbaty z melisy
odrobina cynamonu i imbiru
Przygotowanie:
Suche składniki przesypujemy do miski. Następnie dodajemy płynny miód i herbatę. Mieszamy do dokładnego połączenia składników. Pieczemy w temperaturze 190 st.C przez około 10 minut, kolejno przemieszać i piec kolejne 10 minut.
uwielbiam domową granolę!
OdpowiedzUsuń