Składniki:
kalarepa
2 małe marchewki
1 średnia papryka czerwona
1 puszka pomidorów w puszcze niekojonych
garść kiełków soi
sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, suszona bazylia, oregano, cząber
makaron fusilli pełnoziarnisty
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni pokrojoną w kostkę czerwoną cebulę i posiekany czosnek. Wrzucamy po łyżce ziół. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w grubszą kostkę pozostałe warzywa (marchew, paprykę i kalarepę) podsmażamy i na końcu dodając pokrojone pomidory z puszki i kiełki soi. Trzymamy przez chwilę na patelni. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotowe, sos podajemy z ugotowanym al dente fusilli ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz