Z racji ostatniego zabiegania przepis na szybkie śniadanie,czy przekąskę, którą można bez skrupułów zabrać ze sobą do pracy, na uczelnie etc. ;-)
Kasza jest sycąca a jarmuż sprawia, że muffin staję się wytarwny. Polecam wypróbować! Wykonanie z pewnością nie zabierze dużo czasu, a posiłek w biegu będzie naprawdę wartościowy ;-D
Składniki (9 sztuk):
- 2 torebki ugotowanej kaszy jaglanej (1 torebka=100g)
- 2 garście jarmużu
- 1 mała biała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki kukurydzy (z puszki)
- sól ziołowa. pieprz czarny
- 2 jajka
Przygotowanie:
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno siekamy, smażymy, a następnie dodajemy jarmuż i lekko go podduszamy, aż delikatnie "zwiędnie".
Kolejno dodajemy jarmuż do wcześniej ugotowanej kaszy i wszystko przestudzamy.
Dodajemy jajka, kukurydzę i przyprawiamy według uznania.
Przekładamy tak gotowy farsz do papilotek ( wypełniamy je po brzegi).
Pieczemy niecałe 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 st.C.
Super pomysł! Uwielbiam wytrawne babeczki :)
OdpowiedzUsuńidealne na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńDokładnie, i to zdrową przekąskę :-)
Usuń