piątek, 11 września 2015

Lekka frittata z kozim serem i warzywami


         Dzisiaj króluje fritata, w pojedynkę (czyli porcja 1-osobowa) z kozim serem i warzywami ;-) Pomysł na szybki, smaczny,prosty... i sycący obiad :-)

Składniki:

  • 1 średnia ugotowana marchewka
  • 1 średniej wielkości ugotowany ziemniak
  • połówka małego pora
  • 1 plaster sera koziego
  • 1 kawałek suszonego pomidora
  • 2 jajka
  • pieprz ziołowy, czarny i sól do smaku (przez dodatek pomidora ja pominęłam solenie)


Przygotowanie:
Warzywa kroimy.
Jajka rozkłócamy z przyprawami i dodajemy pokrojony drobno ser. Na końcu dodajemy warzywa i mieszamy aż masa jajeczna połączy się równomiernie z wszystkimi składnikami.
Smażymy uważnie na rozgrzanej patelni przykrytej pokrywką aż dół będzie złoty a góra nie będzie płynna, podajemy na gorąco (prosto z patelni) ;-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz