środa, 1 października 2014

Owsianka z gotowanym jabłuszkiem i orzechami. ..czyli jak dobrze rozpocząć ciężki żywot studenta ;-)

         Dzisiejszy dzień...zaczął się dla mnie pomyślnie, a to naprawdę wiele znaczy, bo jest to nowe dla mnie miejsce. Eh...pozostało nie oglądać się za siebie, odciąć się od przeszłości i nie wybiegać za bardzo, niezdrowo w przyszłość. Zbawienne zmiany przyniosą wiele dobrego, jestem tego bardziej niż pewna. Owsianka na dobry początek dnia, wiec...tradycji stało się zadość ;-) Może...jeśli chodzi o składniki  dzisiejsza owsianka śniadaniowa była przeciętna,  ale tutaj smakowała zupełnie inaczej :-)
Niemniej jednak...oficjalnie rok akademicki uważam za rozpoczęty ;-)

Składniki:
4 łyżki płatków owsianych górskich
1 łyżka otrębów gryczanych (bezglutenowe)
małe jabłuszko
suszona żurawina, rodzynki sułtańskie i królewskie
szczypta suszonych jagód goji
łyżeczka miodu wielokwiatowego
cynamon
dodatek specjalny orzechy włoskie z domowego ogrodu ;-)
Przygotowanie:
Płatki gotujemy na wodzie razem z jabłkiem pokrojony w kostkę. Następnie dodajemy resztę składników po ugotowaniu. Gotowe, smacznego!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz