piątek, 22 stycznia 2016

Sałatka z cieciorką, awokado i suszonymi pomidorami

     
        Dzisiaj mało śniegu ale na szczęście słonko przebija się do okien. Oto dzielę się moim przepisem na szybkie drugie śniadanie albo jak kto woli przekąskę ( zdrowsza alternatywa dla kanapek na uczelnie, do pracy). Kolorystyka miła dla oczu i... dla kubków smakowych ;-)

Składniki;

  • ugotowana ciecierzyca  (ok.6-7 łyżek)
  • 1/4 dojrzałego awokado
  • 2 kawałki suszonych pomidorów (słoiczek z pomidrami suszonymi z żurawiną)
  • 1 łyżka siemia lnianiego
  • olej rzepakowy z bazylią
  • sol, pieprz ziołowy


Przygotowanie:
Ugotowaną ciecierzycę przepłukujemy.
Kroimi cebulę w piórka. Suszone pomidory, dojrzałe awokado kroimy w kostę.
Składniki mieszamy ze sobą, dodajemy olej rzepakowy z bazylią i sok z cytryny. 
Dodajemy pieprz ziołowy i sól (według uznania).
Posypujemy urażone siemię lniane.
Gotowe, pakujemy w jakieś ładny pojemik...i idziemy na zajęcia!





Niskokaloryczny styczeń 2016

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz